HAKKIMIZDA

Bölümümüzde, Jeoloji Mühendisliği alanında dört yıllık temel eğitim-öğretim verilmektedir. Toplam 240 AKTS olan lisans programımızda derslerin %18'i seçmeli ders grubu olarak hazırlanmış olup, lisans müfredatında 45 zorunlu derse karşılık 48 seçmeli ders bulunmaktadır. Öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde, 2. Sınıf sonunda 15 gün, 3. Sınıf sonunda 20 gün olacak şekilde, toplamda 35 iş günü Staj (Birim Dışı Uygulama 1/2) yapması zorunlu olup, ayrıca altıncı yarıyılda 15 gün Bölüm Arazi Çalışması zorunluluğu bulunmaktadır.

Bölümümüzün hedefi, mühendislik problemlerine sosyal, ekonomik, etik ve estetik değerlerin bilinciyle çözüm bulmak, yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirmek, bu amaçla projelerde yer almak ve takım çalışması yapmak, bu uzmanlığı öğrencilerimize aktarmaktır. Böylece amacımız onları sektörde rol alabilecek uzman bir jeoloji mühendisi olarak eğitmektir.

Bölümümüzün lisans eğitiminin sonucunda, temel jeolojik bilgileri özümsemiş, tasarım, çözümleme ve uygulama becerisi kazanmış, öğrenme ve araştırma yeteneğine sahip, gözlem yapabilen, neden-sonuç ilişkisini sorgulayan saygın jeoloji mühendisleri yetişmiş olacaktır.

Jeoloji Mühendisliği Lisans Derecesini kazanmış olan öğrenciler, lisansüstü seviyede öğretimlerine devam edebilir, Jeoloji Mühendisi unvanı ile araştırma çalışmalarında bulunabilir ve üniversitelerde akademik personel olarak görev alabilirler.

Eklenme tarihi :15.12.2022 10:31:43
Son güncelleme : 20.07.2023 16:04:04